Het begon allemaal zo

Kaasmaken is bij ondernemer Koos van der Wind met de paplepel ingegoten. Hij is letterlijk tussen de koeien opgegroeid. En hielp al jong zijn moeder bij het maken van boerenkaas. Windmolenkaas is een echt familiebedrijf waar het maken van kaas in het bloed zit. Ook zijn zoons draaien mee in het bedrijf.

Met de wind in de zeilen

In 1989 begon Koos samen met zijn vrouw Arma met het op ambachtelijke wijze kneden van verse roomkaas. Dat in de begindagen nog thuis in de keuken gebeurde. Nu ruim dertig jaar later levert Koos een groot deel van foodservice, Retail, groothandels en industrie van roomkaasproducten. Deze verbreding van de klantenkring heeft in 2011 ertoe geleid dat we verhuisden naar een groter bedrijfspand in Woerden.

Productieproces


De belangrijkste ingrediënten

Melk en room zijn samen met de kennis en liefde van onze vakmensen, de belangrijkste ingrediënten van onze verse roomkaas.
Kneden
Eerst wordt de melk verhit en aangezuurd.  En de room toegevoegd, waardoor er een dikke massa ontstaat. Welke vervolgens wordt gekoeld voordat de roomkaas gekneed wordt. Door het kneden ontstaat er een gladde structuur. De verse stukjes fruit, kruiden of specerijen worden pas in de laatste bereidingsstap aan de roomkaas toegevoegd. Zo kunnen we de optimale smaak en geur behouden.
Verpakken
Nu is de roomkaas klaar voor consumptie. De producten worden zorgvuldig verpakt, bijvoorbeeld in bakken van 1 kilo. Of afgevuld in gebruiksklare kuipjes of spuitzakjes voor de consument.
Etiketteren
De producten worden door machines gewogen en geëtiketteerd. En voorzien van een houdbaarheidsdatum. Ook voorbedrukte etiketten kunnen door onze machines worden verwerkt.
Verzenden
Bestellingen worden klaar gezet met vrachtbrief voor transport. Bestellingen die digitaal via EDI zijn geplaatst ontvangen automatisch een elektronische afleverbon per mail.
Logistiek
Wij beschikken over eigen gekoeld transport. Ook hebben we met een aantal gerenommeerde transporteurs goede afspraken gemaakt om samen vele klanten door heel Nederland en daarbuiten te beleveren.

Innovaties!

Een frisse wind

De kracht achter productontwikkeling is creativiteit. Steeds weer komt ons innovatieteam met nieuwe ideeën. Zij volgen de nieuwste smaaktrends op de voet. Onze kaasmakers vertalen wereldwijde trends naar producten die we onze afnemers aanbieden. Om de beste smaak te creëren maken wij gebruik van natuurlijke ingrediënten. Dat is een vereiste voor onze ambachtelijke roomkaasproducten. Belangrijk is dat onze roomkaas bij elke innovatie zijn oorspronkelijke frisheid behoudt. Ben je ook benieuwd naar onze innovaties? Vraag hier ons inspiratieboekje aan.

Het begon allemaal zo

Kaasmaken is bij ondernemer Koos van der Wind met de paplepel ingegoten. Hij is letterlijk tussen de koeien opgegroeid. En hielp al jong zijn moeder bij het maken van boerenkaas. Windmolenkaas is een echt familiebedrijf waar het maken van kaas in het bloed zit. Ook zijn zoons draaien mee in het bedrijf.

Met de wind in de zeilen

In 1989 begon Koos samen met zijn vrouw Arma met het op ambachtelijke wijze kneden van verse roomkaas. Dat in de begindagen nog thuis in de keuken gebeurde. Nu ruim dertig jaar later levert Koos een groot deel van foodservice, Retail, groothandels en industrie van roomkaasproducten. Deze verbreding van de klantenkring heeft in 2011 ertoe geleid dat we verhuisden naar een groter bedrijfspand in Woerden.

Productieproces


De belangrijkste ingrediënten

Melk en room zijn samen met de kennis en liefde van onze vakmensen, de belangrijkste ingrediënten van onze verse roomkaas.
Kneden
Eerst wordt de melk verhit en aangezuurd.  En de room toegevoegd, waardoor er een dikke massa ontstaat. Welke vervolgens wordt gekoeld voordat de roomkaas gekneed wordt. Door het kneden ontstaat er een gladde structuur. De verse stukjes fruit, kruiden of specerijen worden pas in de laatste bereidingsstap aan de roomkaas toegevoegd. Zo kunnen we de optimale smaak en geur behouden.
Verpakken
Nu is de roomkaas klaar voor consumptie. De producten worden zorgvuldig verpakt, bijvoorbeeld in bakken van 1 kilo. Of afgevuld in gebruiksklare kuipjes of spuitzakjes voor de consument.
Etiketteren
De producten worden door machines gewogen en geëtiketteerd. En voorzien van een houdbaarheidsdatum. Ook voorbedrukte etiketten kunnen door onze machines worden verwerkt.
Verzenden
Bestellingen worden klaar gezet met vrachtbrief voor transport. Bestellingen die digitaal via EDI zijn geplaatst ontvangen automatisch een elektronische afleverbon per mail.
Logistiek
Wij beschikken over eigen gekoeld transport. Ook hebben we met een aantal gerenommeerde transporteurs goede afspraken gemaakt om samen vele klanten door heel Nederland en daarbuiten te beleveren.

Innovaties!

Een frisse wind

De kracht achter productontwikkeling is creativiteit. Steeds weer komt ons innovatieteam met nieuwe ideeën. Zij volgen de nieuwste smaaktrends op de voet. Onze kaasmakers vertalen wereldwijde trends naar producten die we onze afnemers aanbieden. Om de beste smaak te creëren maken wij gebruik van natuurlijke ingrediënten. Dat is een vereiste voor onze ambachtelijke roomkaasproducten. Belangrijk is dat onze roomkaas bij elke innovatie zijn oorspronkelijke frisheid behoudt. Ben je ook benieuwd naar onze innovaties? Vraag hier ons inspiratieboekje aan.

Windmolenkaas. Want alles draait om smaak!